poniedziałek, 1 kwietnia 2013

Babeczkowe jajka

Kilkakrotnie przeglądając zagraniczne strony kulinarne widziałam jajka zapiekane z boczkiem w formie na muffinki. Wyglądało to naprawdę smakowicie, że postanowiłam przygotować je na świąteczne śniadanie. Ci z was co mnie znają to wiedzą, że od zawsze zmagam się z nadprogramowymi kilogramami więc boczek zamieniłam na szynkę.

Przepis na babeczkowe jajka:
jajka
szynka
sól, pieprz
oliwa

Wysmaruj formę na babeczki olejem. Każde wgłębienie wyłóż szynką i w sam środek wbij jajko. Możesz na jajku położyć plaster ulubionego sera. Pieczemy w piekarniku w 180 st.C przez około 15-20 minut w zależności od tego jakie lubimy żółtko.

Ten przepis daje bardzo dużo możliwości gdyż na szynce pod jajkiem możemy umieścić dowolne dodatki np. pieczarki, groszek, suszone pomidory z zalewy, mozzarellę - czyli co kto lubi.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz